Mijn Specialiteiten

LIKDOORN

Een likdoorn is een (meestal pijnlijke) eeltverdikking aan de voet. Likdoorns komen enorm veel voor en vormen voor veel mensen een dagelijkse kwelling. De pijnklachten kunnen soms zo erg zijn dat het lopen wordt bemoeilijkt. Likdoorns worden ook wel eksteroog of clavus genoemd.

 

De likdoorn is een sterk verhoornd deel van de huid aan de voet, meestal ringvormig met een klein, diep centrum. Dit centrum wordt geleidelijk gevormd door druk op dat betreffende huiddeel. De druk wordt veroorzaakt door schoeisel, overgewicht of afwijkingen van de stand van de botten in de voet. Meestal is er een combinatie van tenminste twee factoren aanwezig.

De likdoorns kunnen zowel aan de voetzool (hak, voorvoet, teengewrichten) als op de strekzijde van de voet gelokaliseerd zijn (teengewrichten). Ook kunnen likdoorns aan de zijkanten van de tenen worden gevonden wanneer twee tenen door standsafwijkingen of knellend schoeisel tegen elkaar aangedrukt worden.

Een (medisch)pedicure kan deze likdoorns verwijderen. Wanneer na behandeling de druk op de huid blijft bestaan, zal de likdoorn weer snel op dezelfde plaats terugkomen. De oorzaak van de druk moet dus worden opgeheven. Soms is een eenvoudige aanpassing van het schoeisel voldoende (bijv. met een steunzool).

 

SCHIMMELNAGELS

Ook wel in de volksmond 'kalknagels' genoemd. Een schimmelnagel is een sterkt verdikte nagel, een witte- en / of geelachtige verkleuring en is besmet met een schimmelinfectie.

Een schimmelnagel gaat NOOIT spontaan over. Het zal eerder erger worden in plaats van minder als er niks aan gedaan wordt. Doordat de nagel dikker wordt, zal deze klachten gaan geven zoals druk, loslaten nagelplaat, ingroeien en ontstekingen.

De (medisch) pedicure kan deze nagel(s) door middel van frezen dunner en glad maken, vooral om extra druk te vermijden op het nagelbed. Daarna wordt de nagel, indien nodig geknipt en worden de nagelwallen drukvrij gelegd. Ook kan de nagel uitwendig behandeld worden met een tinctuur en Dadi'Oil. Een schimmelnagel begint langzaam en zal bij behandeling ook weer langzaam verdwijnen. Ook kousen en schoenen moeten worden aangepakt, omdat dit de haarden kunnen zijn voor de schimmels om zich te nestelen.

 

INGROEIENDE NAGEL

Een ingroeiende nagel kan ontstaan door slecht passende schoenen, het te kort knippen van nagels of door een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie.

Tips zijn om teennagels altijd recht af te knippen en niet te kort. De hoekjes van de teennagels nooit rond af knippen. Vijl de teennagels glad, net als bij vingernagels. Draag schoenen die voldoende ruimte bieden aan de tenen, zowel in de breedte als de hoogte. Heeft u teennagels die de neiging hebben aan de zijkanten naar binnen te krullen, laat dan een (medisch)pedicure u adviseren over de mogelijkheden om de nagelgroei te reguleren.

Wanneer uw symptomen van een ingroeiende nagel heeft, wacht niet te lang en laat u behandelen door een (medisch)pedicure. Dit om pijnlijke ontstekingen te voorkomen.

 

NAGELREGULATIE

Wilde Pedique  van LCN en Gelacy zijn een soort gel die uitermate geschikt zijn voor het maken van een kunstnagel op de tenen. Door de elastische samenstelling past de gelnagel zich prima aan bij het afwikkelen van de voet. Bovendien geeft de gelnagel een heel mooi, cosmetisch resultaat. Met deze techniek en methode worden lelijke schimmelnagels veranderd in mooie complete nagelplaten. Het huidige Wilde Pedique en Gelacy bevatten bovendien een wetenschappelijke getest anti-mycose component. Verder is de techniek o.a. te gebruiken om afgebroken nagels te corrigeren. U zult versteld staan van het resultaat en u hoeft zich  niet meer te schamen voor uw voeten. Ook gezonde nagels kunnen versierd worden met French pedicure.

Wilde Pedique en Gelacy zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen met nagelproblemen!!!!

 

EELT

Eelt aan de voeten dienen als bescherming. Eelt is een natuurlijke reactie van de huid op extra druk. Aan de voeten hebben wij ook zo'n beschermlaag, bijv. op de bal van de voet en onder de hiel, de plaatsen waarop wij staan. Dat zijn drukpunten.

Bij veel mensen wordt deze beschermlaag te dik en gaat pijn doen bij het lopen. Dan spreek je van overtollig eelt, vaak ik combinatie met likdoorns (eeltpitten). Dit eelt kan door de (medisch)pedicure deskundig worden terug gebracht tot de normale dikte, evt. worden likdoorns verwijderd.

Eelt kan o.a. ook ontstaan door de druk van de schoenen boven op de tenen en teentoppen, met als gevolg pijnlijke likdoorns. Meestal is dan de schoen de oorzaak, deze is te klein of te nauw. Ook te wijde schoenen kunnen eelt veroorzaken, omdat er dan een constante wrijving is tussen de huid en schoen. Goed passende schoenen zijn heel belangrijk om extra eeltvorming te voorkomen.

 

KLOVEN

Kloven zijn plekken waar de huid ingescheurd is. Deze inscheuringen van enkele millimeters tot een centimeter lang zijn aan de oppervlakte breder dan in de diepte. Oorzaak is vaak een droge huid of juist een verweekte huid.

Kloven komen voor aan de hiel wanneer de huid extra droog is, meestal in combinatie met overmatige eeltvorming. Aan de tenen kan het ook voorkomen, meestal door een verweekte huid.

Een verminderde talgafscheiding en een beperkte transpiratievorming geeft vaak kloven aan de hiel. De elasticiteit van de huid is afgenomen en leidt daardoor tot scheurvorming. Door een voortdurende belasting kunnen de kloven dieper worden en daarbij gaan ontsteken of bloeden. Dit is een behoorlijk pijnlijke aandoening.

De (medisch)pedicure zal bij kloven zoveel mogelijk overmatig eelt verwijderen, met name de randjes eelt van de kloven. Dit is belangrijk om het herstel van elasticiteit van de huid te bevorderen. Pas dan is genezing van droge kloven goed mogelijk.

 

VOETWRATTEN

Een gewone voetwrat is een virusinfectie en lijkt vaak op een likdoorn. Op de voetzool  zijn wratten door het lichaamsgewicht plat. Wratten en likdoorns zijn vaak lastig te onderscheiden. Het verschil is; bij een wrat is het pijnlijk als je aan de zijkant drukt geeft en bij een likdoorn is het pijnlijk als je druk van bovenaf geeft. Wratten zijn zeer besmettelijk. Wratten verdwijnen op den duur vanzelf, hoewel dit jaren kan duren.

Omdat er bij een voetwrat sprake is van weefselwoekering, zal een (medisch)pedicure deze niet eerder behandelen dan met toestemming van de huisarts. Als u een voetwrat heeft of denkt te hebben, adviseer ik u om eerst contact met uw huisarts op te nemen.

Ik kan het overtollige eelt verwijderen, waardoor de klachten verminderd worden. Eventueel kan de wrat drukvrij worden gelegd.

 

VOETMASSAGE

Dit is een heerlijk, rustgevende en ontspannende behandeling, met als doel om de doorbloeding te verbeteren en de afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper!!! De massage kan zowel aansluitend aan een behandeling worden gegeven als apart.

 

CODECERTIFICAAT

Het codecertificaat geeft aan dat ik als medisch pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche eisen die worden gesteld aan hygiene, milieu en arbeidsomstandigheden.